Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با ماه محرم، باشگاه خبرنگاران جوان برنامه‌ای گفتگو محور با نام «تن‌های تنها» تدارک دیده است که در حدود ۳۰ دقیقه به زندگی افرادی می‌پردازد که به گونه‌ای متفاوت با محرم گره خورده است.

بهروز رضوی گوینده، مجری رادیو و تلویزیون مهمان برنامه «تن‌های تنها» بود که در گفت‌وگویی به موضوعاتی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه «تن‌های تنها» که در ایام محرم از سایت باشگاه خبرنگاران جوان تقدیم شما می‌شود، در اولین برنامه خود میزبان بهروز رضوی گوینده و دوبلور رادیو و تلویزیون است که در ادامه صحبت‌های او را می‌بینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

چه کسی برای اولین بار شما را به مجلس امام حسین (ع) برد؟

۳ الی ۴ ساله بودم که مادر مرحوم من در روز عاشورا من را به غرفه‌ای که در میدان میرچخماق یزد بود، برد. اکنون خبر ندارم، اما در آن زمان تعزیه در یزد بسیار جالب توجه و نمایشی تمام عیار و حرفه‌ای بود که به صورت سیار و گروه به گروه برگزار می‌شد و اصلا عاشورا برای ما تماشاگاهی بود؛ بهتر است بگویم در ظهر عاشورا که خیمه‌ها را آتش می‌زدند، همه مردم یزد در میدان میرچخماق جمع بودند.

خاطره ای از ایام محرم دارید؟

۲ ساله بودم که سرخک سختی گرفتم، همه از من قطع امید کرده بودند، اما مادرم با امیدواری نذر کرد و خوب شدم.

در آثار شما ارادت خاصی به اهل بیت (ع) به خصوص امام حسین (ع) وجود دارد این ارادت از این موضوع سرچشمه می‌گیرد؟

بله دقیقا. ارادت من به اهل بیت و امام حسین (ع) از همان زمان شروع می‌شود. امام حسین (ع) برای من فقط امام سوم نیست بلکه اسوه‌ای است که گویی دیده ام چه کار‌ها کرده است. در همان عالم کودکی باماجرای تعزیه سیار با تاریخ عاشورا آشنا شدم و بر دل من نشست و همیشه همراه من بوده است. هر زمان که نام اباعبدالله الحسین (ع) را می‌شنوم منقلب می‌شوم، در جوانی زمانی که نام اباعبدالله الحسین (ع) را می‌شنیدم از خود بی اختیار می‌شدم، من تمام کار‌های مربوط به این حوزه را از جان انجام می‌دهم.

در تعزیه و گویندگی دوست دارید جای شخصیت یا پرسوناژ خاصی باشید؟

در زمان کودکی من و برادرم در تعزیه‌های یزد نقش طفلان مسلم را بازی می‌کردیم به همین خاطر حضرت مسلم (ع) برای من نقش پدرانه‌ای را بیدار می‌کرد و احساس می‌کردم که ایشان پدر من هستند.

درخصوص مستند «هفتاد و سومین نفر» و از همکاری خود با شهاب حسینی و حامد بهداد برای ما بگویید. این مستند بسیار مطرح شد و خیلی‌ها برای این مستند تصویرسازی کردند.

دوستان از من برای همکاری دعوت کردند، اما متاسفانه زمان کافی نداشتم و نمی‌توانستیم به صورت مشترک کار را پیش ببریم به همین سبب من به تنهایی متن خود را خواندم و من در این مستند نقش راوی را داشتم.

به نظر شما موثرین‌ترین کاری که برای قیام عاشورا انجام داده اید چه بوده است؟

من همه مقاتل مهم عاشورا را در رادیو خوانده ام، مقاتل متن‌های سختی دارند، معمولا متن‌ها را پشت هم می‌خوانم و از خود متن تاثیر می‌گیرم و سعی در تظاهر ندارم. از جمله متن‌هایی که در این زمینه خواندم و راضی بودم و بار‌ها برای سید مهدی شجاعی دعا کردم، ترجمه دعا‌های حضرت سجاد (ع) بود که بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم و اجرای آن هم بسیار خوب شد.

شما نقش حضرت مسلم (ع) را ایفا کردید؟ از حضرت مسلم (ع) ویژگی اخلاقی خاص یا رفتارش با امام زمان خود چیزی در ذهن دارید؟

نقش حضرت مسلم (ع) و اکثر ائمه اطهار را در نوشته‌های رادیویی خوانده ام، ولی اینکه در شمایل حضرت مسلم (ع) نقشی را اجرا کنم، خیر اینگونه نبوده است.

حضرت مسلم (ع) سراسر ارادت، ایثار و ایمان و باور بود و اولین شبی که به کوفه می‌آید در تاریکی شهر غریب، اسیر تنهایی می‌شود تا اینکه زنی به او پناه می‌دهد، آن صحنه بسیار دردناک و عجیب است و به نظر من خیلی صحنه موثری است. شروع عاشورا با حرکت مسلم است و زمانی که این اتفاق می‌افتد معلوم می‌شود که چقدر ماجرا تراژدی است. در تمام روایت‌های عاشورایی از هفتاد و دو تن صحبت شده بنابراین کسی که به قصد جنگ برود، با هفتاد ودو تن، اهل بیت، زن و بچه به جنگ نمی‌رود. کوفیان امام را دعوت کردند و ایشان در بازگشت از مکه به کوفه رفتند.

به کربلا مشرف شده اید؟

خیر، متاسفانه تا به حال این فرصت فراهم نشده است. خیلی دوست دارم که به کربلا بروم.

چقدر هنر و کلام در ترویج عاشورا و قیام امام حسین (ع) موثر بوده است؟

هنر بسیار کمک کننده بوده و تاکنون هم بسیار کمک کرده است. اگر این موضوعات با هنر عجین نشده بودند شاید تا این اندازه ماندگار نبودند. آمیختگی این ماجرا که خود ذات هنری دارد در صحنه تاریخ، روایت و بازگویی آن به هر شکلی هنری است و نمونه‌های بسیار آن را در زمینه‌های مختلف داریم.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عاشورای حسینی بهروز رضوی محرم 99 تن های تنها امام حسین حضرت مسلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا اقبال بهمنی بعدازظهر جمعه در جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به شهدای تقریب در کردستان اظهار کرد: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی‌گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت: همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دل‌ها جا می‌گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

ماموستا بهمنی گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر (ص) نماز خوانده است.

وی در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده‌ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می‌شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می‌داد به او می‌گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است.

ماموستا بهمنی عنوان کرد: در آن زمان حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل کسانی که به او توهین می‌کردند می‌گفتند اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسان‌ها و جن‌ها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است و این دیدگاه تقریبی است یعنی حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از معظم له مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.

کد خبر 6095803

دیگر خبرها

  • یک ایرانی در نیمه نهایی چمپیونز لیگ
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • هنر، ابزار استدلال و استقناع هنرمندانه عفاف و حجاب
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند